Categories

Ubisoft in Craiova

Categoria: Craiova

Ubisoft, al treilea jucator ca importanta pe piata mondiala a jocurilor video pe calculator si console, a inaugurat marti noul studio de creatie din Craiova prin semnarea unui acord de colaborare cu Facultatea de Automatica.

In prezent, 12 tineri talentati in domeniul programarii pe calculator lucreaza la Ubisoft Craiova, iar Sebastien Delen, manager Ubisoft pe zona Europei de Est, a anuntat ca numarul angajatilor companiei va ajunge in Craiova la 100 de oameni in urmatorii trei ani. Investitia totala in studioul de creatie din Banie va atinge zece milioane de euro.

Desi pe mine nu ma prea atrage, stiu ca sunt destui programatori craioveni care doresc sa activeze in acest domeniu si pana acum nu prea aveau unde. Probabil cel mai mare merit in atragerea Ubisoft la Craiova il are cercul de grafica din cadrul ACE. Imi aduc aminte ca in facultate erau afisate o multime de diplome obtinute de studentii de la calculatoare pe la diverse concursuri de grafica, deci banuiesc ca sunt si talentati. Bravo si felicitari ca au reusit sa atraga o companie asa importanta sa investeasca in Craiova!

Personal ma bucur ca se dezvolta sectorul IT din Craiova pentru ca se diversifica oferta locurilor de munca in domeniu si am de unde alege daca ma hotarasc sa imi schimb job-ul. In plus, numarul programatorilor cu experienta din Craiova este limitat iar concurenta intre firme duce la cresteri salariale pentru acestia si la conditii de munca mai bune.

Sper ca Ubisoft sa isi duca la bun sfarsit planurile de dezvoltare in Craiova si astept sa fie urmati de alte companii importante din IT.

Via Gazeta de Sud

LE: Comunicat de presa

Etichete: , ,

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor

Articole asemanatoare

Comentarii

  1. Freeman Sep 25, 2008

    “numarul angajatilor companiei va ajunge in Craiova la 100 de oameni in urmatorii trei ani”.
    Stai putin ca aici e o mica confuzie. Eu am citit despre lansarea asta din mai multe surse si aveam impresia ca declaratia celor de la Ubisoft era 100 de oameni la nivel national, in ambele studiouri de creatie, atat in Craiova cat si in Bucuresti.
    Acum sunt confuz.
    Pe langa asta, are cineva habar exact unde este studioul cu pricina? Am vazut o poza cu sigla si usa intr-un ziar local dar nu am putut dibuii exact unde pe meleagurile oltenesti se afla respectiva usa, si o iau orasul la picior… parca nu-s chiar asa de curios.

    Cat despre piata de IT din Craiova… ar fi curios de facut un inventar al firmelor care deja opereaza in domeniul asta in minunata noastra citatela. Ce zici ? Facem un recensamant ?

    Raspunde
  2. Virgil Sep 25, 2008

    sediul Ubisoft cred ca este in cladirea facultatii de electrotehnica.
    m-am gandit si eu la un recensamant al firmelor de IT din craiova si chiar am inceput un draft :)

    Raspunde
  3. dmeggy Sep 26, 2008

    ma inscriu si eu la racensamant. Nu strica sa stii ce mai e nou pe piata in care activezi, si cine stie, poate aflu si informatii “captivante”. Asa ca cine stie si ce stie sa scoata la lumina

    Raspunde
  4. Armonic Oct 3, 2008

    @Freeman, aici arata poze cu studioul si cu cei care sunt angajati deja… http://www.hit.ro/jocuri-console/ubisoft-a-debarcat-in-craiova

    Raspunde
  5. Virgil Oct 3, 2008

    @Armonic: cred ca aia nu sunt toti angajati ubisoft craiova

    Raspunde
  6. viitor angajat ubisoft craiova Oct 16, 2008

    Studioul se afla pe undeva pe langa fostul stadion electroputere, in intersectia de la unitatea militara pe unde inainte era un magazin de mobila.

    Raspunde
  7. Virgil Oct 17, 2008

    Sincer, tot nu imi dau seama exact pe unde vine. E cladirea aia care s-a construit recent in fata blocurilor?

    Raspunde
  8. me Oct 27, 2008

    Da acolo este. Interesectia Caracal cu Henri Coanda, aproape de Stadionul Electro sau de Spitalul Militar (depinde cum te uiti).

    Inca ceva, Ubisoft Bucuresti are in jur de 600 de angajati, deci sper ca am spulberat nelamuririle cu 100 de oameni in Ro sau doar Craiova.

    Raspunde

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)

Do NOT fill this !

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: