Categories

Tweet It! add-on pentru Internet Explorer 8

Categoria: Development | Marti, 31 August 2010

Tweet It! este un add-on pentru Internet Explorer 8 prin intermediul caruia link-ul curent din browser poate fi trimis pe Twitter, fara a fi nevoiti sa parasiti browser-ul si fara copy/paste in alti clienti Twitter.

Cerinte

Optional, link-urile pot fi scurtate prin bit.ly avand astfel la dispozitie statistici asupra numarului de click-uri. In acest caz este nevoie si de un cont bit.ly (nume utilizator si cheie api).

Istoric versiuni:

31/08/2010 – Versiunea 1.0

Instalare

Descarcati local fisierul ViRGIL.TweetIt.msi de pe ieaddons.com (optiunea “Adauga la Internet Explorer”) si lansati-l, urmarind apoi indicatiile din fiecare ferestra pentru instalare (Next, Next, … Next, Finish).

Inainte de a putea utiliza add-on-ul, trebuie sa va asigurati ca browserul permite extensii. Pentru aceasta, mergeti in “Tools » Internet Options » Advanced”, bifati casuta “Enable third-party browser extensions” si reporniti Internet Explorer. In caz contrar, add-on-ul va porni insa nu va avea acces la adresa curenta din browser.
Activare AddOn-uri

Utilizare

Add-on-ul poate fi lansat folosind butonul din bara de instrumente a browserului, acesta putand fi gasit pe ultima pozitie dupa instalare.
TweetIt Add-on

Daca doriti sa aveti butonul la indemana, o puteti face din optiunile Internet Explorer. Click dreapta pe bara de instrumente si alegeti apoi “Customize” -> “Add or Remove Commands…”.
TweetIt move 1

Selectati “Tweet It!” si folositi butonul “Move Up” pana il aduceti in pozitia dorita. Apasati apoi “Close” pentru salvarea modificarilor.
TweetIt Add-on

Eu l-am pus in a doua pozitie, dupa Home:
TweetIt Add-on

Pentru a configura contul de Twitter utilizat deschideti ferestra de optiuni din ferestra principala. Introduceti apoi numele utilizatorului si parola.
options twitter

In cazul in care doriti folosirea serviciului bit.ly, configurarea acestuia se face tot in fereastra de optiuni. Bifati casuta “Scurteaza link-urile…” si introduceti numele utilizatorului si cheia API (aceasta poate fi aflata folosind linkul “Obtine o cheie”.
options bitly

Dupa configurare, la apasarea butonului din toolbar se deschide ferestra principala ce contine adresa curenta din browser. Daca nu a fost activata folosirea serviciului bit.ly si link-ul este mai lung de 140 de caractere se va afisa un mesaj de eroare.
main no bitly

Daca serviciul bit.ly este activat, link-ul este afisat in fereastra direct scurtat.
main with bitly

Puteti completa apoi o descriere (in limita a 140 de cartere) si apasati butonul “Tweet It!” pentru a trimite tweet-ul.

Pentru intrebari, nelamuriri, sugestii sau orice altceva lasati va rog un comentariu.

Multumesc :)


Etichete: , ,

Articole asemanatoare

Comentarii

There are no comments on this entry.

Trackbacks

  1. Tweets that mention Tweet It! add-on pentru Internet Explorer 8 « La Virgil .ro -- Topsy.com

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)