Categories

Nokia a lansat Lumia 800 in Romania

Categoria: Gadget | Tuesday, 10 April 2012

Nokia Lumia 800La scurt timp dupa ce Microsoft a deschis Marketplace-ul pentru utilizatorii din Romania, Nokia a lansat oficial seria Lumia (modelele 800 si 710 cu Windows Phone 7.5) pe piata locala. Evenimentul a avut loc pe 3 aprilie intr-un club din Bucuresti, o galerie foto fiind disponibila pe pagina de Facebook a Nokia Romania. Eu vreau sa profit de aceasta lansare pentru a va povesti cate ceva despre modelul mai performant, Lumia 800, pe care am avut ocazia sa il butonez cu cateva luni in urma.

Telefonul nu face parte din suita celor care se lauda cu super specificatii insa pentru nevoie actuale ale lui WP 7.5 nici nu mi s-a parut ca ar avea nevoie de mai mult decat un procesor Scorpion la 1.4 GHz si 512 MB RAM. Ecranul este AMOLED, de 3,7 inchi, protejat cu Gorilla Glass si vine cu o rezolutie de 480 x 800, ceea ce inseamna ca are o densitate de aproximativ 252 dpi (in comparatie, iPhone 4/S are 326 dpi). Fiind un Nokia, avem parte de o camera foto cu lentile Carl Zeiss, 8 megapixeli, autofocus si dual-LED flash care filmeaza 720p la 30fps. Printre principalele dezavantaje as enumera lipsa camerei frontale care il face inutil pentru video-conferinte, lipsa giroscopului care se va simti in jocuri si faptul ca nu are slot de card pentru a extinde cei 16 GB de memorie interna. [specificatii complete]

Ca si design, acest model este primul dupa iPhone 4 care imi atrage atentia si despre care nu se poate spune ca seamana cu altul (bine, seamana cu N9 pentru ca este un N9 cu Windows Phone Mango :) ). Dimensiunile sunt potrivite din punctul meu de vedere (116,5 x 61,2 x 12,1 mm) iar greutatea usor mare de 142 grame nu se simte, facand telefonul sa se aseze bine in palma.

In imagini se observa si o mica husa de cauciuc pe marginea dispozitivului.
Nokia Lumia 800

In partea de sus avem iesirea pentru casti, portul micro USB acoperit si slotul pentru microSIM. Atentie daca vreti sa il folositi pe RDS pentru ca acestia nu ofera cartela microSIM din cate stiu eu.
Nokia Lumia 800 - Partea superioara

In partea inferioara se afla butoanele capacitive (Back, Home, Search), microfonul si difuzorul extern.
Nokia Lumia 800 - Partea inferioara

Laterala din stanga nu are nimic deosebit, iar pe cea din dreapta gasim singurele butoane fizice: volum, power/lock si camera (de la dreapta la stanga). Nu mi-a placut faptul ca nu sunt bine finisate si fac zgomot la apasare.
Nokia Lumia 800

Pe partea din spate avem camera foto si flash-ul. Telefonul nu are capac detasabil astfel ca nu exista posibilitatea de a ajunge la baterie.

Eu am urmarit cu atentie aparitia modelelor Lumia pentru ca am avut senzatia ca doar un telefon Nokia cu WP7 ma poate convinge sa renunt la iPhone. Am deja o tableta cu Android si nu ma atrage foarte tare sistemul de operare de la Google, plus ca nu imi ofera nimic important in plus fata de iOS. Pe de alta parte, Windows Phone aduce ceva nou in peisaj, incepand cu o noua interfata atractiva si aerisita, o integrare perfecta cu suita Office si, pe plan personal, posibilitatea de a ma juca cu aplicatii proprii asa cum o faceam pe vremea Windows Mobile. Nokia aduce si ea aplicatiile Maps si Drive, oferind astfel o solutie integrata de navigare.

Pana la a ma convinge totusi sa fac schimbul probabil va mai trece ceva timp. Chiar daca se misca excelent, sistemul de operare are ceva lipsuri fata de iOS sau Android si este destul de mult in urma la aplicatii (marketplace-ul abia si-a deschis portile pentru Romania iar Skype de exemplu abia este in beta). Nokia a uitat si ea sa includa cateva lucruri esentiale (am mai amintit camera frontala si giroscopul) pastrandu-le probabil pentru modelul urmator.

Din punctul meu de vedere, Lumia 800 este cel mai bun telefon cu Windows Phone la ora actuala si este alegerea potrivita daca vreti sa treceti pe aceasta platforma. Daca insa vreti un smartphone caruia sa ii exploatati la maxim facilitatile, alegeti unul cu Android sau un iPhone 4/S.

Modelul Lumia 800 este disponibil cu abonament la cei trei operatori de telefonie OrangeVodafoneCosmote, si fara conectare de la evoMAG si QuickMobile.

Nota: In timp ce la noi se lanseaza modelele vechi, in Statele Unite a aparut Lumia 900 care aduce, printre altele, un ecran mai mare (4,3 inchi), camera frontala si giroscop. Poate acesta va ajunge ceva mai repede in Romania.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)