Sambata, 4 Iulie 2009

Ma adresez acum in principal celor doi soferi care erau sa ma calce azi pe trecere, dar si celor care nu prea inteleg cum sta treaba cu trecerile de pietoni.

Sa presupunem ca esti la volan, pe o strada cu doua benzi pe sens, si te apropii de o trecere de pietoni. Daca pe cealalta banda o masina a oprit inainte de trecere, ar fi bine sa opresti si tu pentru ca acea masina, cel mai probabil, a oprit sa dea prioritate la pietoni. Si chiar daca nu ar fi asa, tot e mai bine sa incetinesti pentru a fi prevazator.

Mi se pare o regula de bun simt, dar acest bun simt lipseste cu desavarsire la anumiti soferi. Si apoi ne miram ca sunt atatea accidente in Romania si aruncam vina pe strazi, dar nu strazile sunt intotdeauna de vina.

Noroc ca eu am invatat sa ma asigur pe fiecare banda atunci cand traversez.

Tags: ,

7 Comentarii » la articolul “O regula de bun simt”

  1. O patesc mereu…cum ai zis si tu, mi-a intrat in reflex faptul ca trebuie sa ma asigur de mai multe ori! Astia sunt romanii si cu astia defilam…nu stiu daca putem schimba ceva!

  2. Virgil says:

    Am speranta ca putem! Nu stiu cat va dura dar putem.

  3. nemo says:

    E o regula de aur sa te asiguri din ambele directii, ca doar o faci pt tine.
    Mi s-a intamplat insa sa aud injuraturi ca m-am angajat in traversarea strazii, desi soferul nervos avea gramada de timp sa opreasca, dar insa ii lipsea bunavointa si bunul simt.

  4. A.Faith says:

    de fapt, treaba asta se numeste conduita preventiva si e un capitol destul de complex, mai ales ca in chestionare exista multe intrebari capcana din aceasta conduita. dar nah, unii invata si le pica intrebari din amenzi, altii se duc la examen planta si ia ca au noroc.. asta-i viata!

    oricum, exista si cealalta parte, cand pietonul traverseaza fara sa schiteze vreun gest, fiindca e pe trecere si nu are nevoie sa se asigure. aia merita speriati putin, zic.

  5. Virgil says:

    @nemo: Eu ma refeream ca trebuie sa te asiguri pe fiecare banda, pe un sens de circulatie, pentru ca cel de pe prima banda opreste iar cel de pe a doua e posibil sa nu.

    @A.Faith: Sunt sofer si asta ma face un pieton model. Nu ma arunc pe trecere pentru ca stiu ce inseamna asta pentru cel de la volan :)

  6. A.Faith says:

    cam asa sunt o mare parte din soferi. si tata, e un biciclist model atunci cand pedaleaza sau un pieton exemplu, cand e pe jos :)) deh, e vorba aia, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face :)

  7. zangaman says:

    de obicei cei cu masini bengoase trec ca vantul si ca gandul,pentru ei inca nu s-a inventat legislatia rutiera.Pe incepatori ii scuz,ei observa prea tarziu si instinctul de a pune frana se activeaza dupe ce a trecut deja :D

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>