Miercuri, 12 August 2009

Pestera Bolii se afla in Comuna Banita din judetul Hunedoara, langa drumul european E78, la 12 kilometri de Petrosani spre Hateg. Pestera face parte din Rezervatia Gradistea Muncelului, care mai cuprinde Cetatea Dacica Bolii, Castrul Crivadia si Canioanele de la Crivadia.

Nume provine de la familia Bolia, beneficiara unei donatii de pamant in zona de la Regele Sigismund in anul 1404. Pestera se afla la 720 de metri altitudine si este sapata in calcarele jurasice de paraul Jupaneasa. Are o lungime de 455 de metri iar inaltimea este intre 10 si 12 metri. Pestera este in curs de amenajare, vizitarea facandu-se pe o distanta de 75 de metri.

Informatiile de mai sus sunt luate de pe un panou aflat aproape de intrarea in pestera, singura sursa de informare din zona. Ca mai toate obiectivele turistice din Romania, pestera este semnalizata pe drumul european doar cu un indicator mic si ruginit, foarte usor de scapat din vedere. Daca reusiti sa ajungeti pe acolo, trebuie neaparat sa luati o lanterna pentru ca in pestera nu este nici un pic de lumina. Noi nu am avut, asa ca am apelat la brichete, luminile de la telefoane si blitzul de aparatul foto, dar nu ajutat foarte mult.

Pozele de mai jos sunt facute in bezna totala, iar abia dupa ce am vazut pozele pe calculator am putut spune ca am vazut pestera cat de cat :)

Localizare
Pestera Bolii - Harta

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Pestera Bolii

Tags: , , , ,

2 Comentarii » la articolul “Pestera Bolii”

  1. freeman says:

    Poza 2,3 4 is faine, restul sunt crepy si depressing, iar ultima e chiar… porno, sau poate o fi mintea mea mai murdara ?

  2. Virgil says:

    @freeman: Pesterile sunt creepy in general, tocmai asta e farmecul lor. Legat de ultima poza, nu doar mintea ta e murdara :)

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: