Windows Marketplace for Mobile pe HTC Touch HD

Windows Marketplace for Mobile este locul unde Microsoft isi propune sa adune majoritatea aplicatiilor disponibile pentru telefoanele cu sistem de operare Windows Mobile, fiind lansat azi impreuna cu versiunea 6.5 a sistemului de operare. Pentru fanii iPhone: da, ideea e copiata de la Apple, get over it!

Marketplace este accesibil de pe telefon prin intermediul unei aplicatii, urmand ca aplicatiile sa poata fi descarcate si de pe PC, folosind site-ului oficial.

Versiunea curenta a aplicatiei pentru mobil este destinata exclusiv telefoanelor ce ruleaza Windows Mobile 6.5, versiunea pentru 6.1 fiind programata sa apara spre sfarsitul acestui an. Din fericire, developerii de pe xda-developers s-au miscat rapid si au scos un CAB care permite rularea aplicatiei si pe Windows Mobile 6.1.

Dupa instalarea cab-ului, un shortcut catre installer-ul Marketplace apare in lista programelor instalate. Urmatorul pas este lansarea acestuia, pentru a descarca si instala aplicatia propriu-zisa pe telefon.

Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile

In acest moment, Marketplace for Mobile este instalat si pot fi rasfoite aplicatiile disponibile. Dupa cum se vede si in screenshot, acestea sunt organizate in populare, noi si pe categorii. In plus, exista si posibilitatea de a cauta o aplicatie dupa nume din meniu (Menu -> Search) sau din bara de pe ecranul principal. In momentul de fata sunt 11 categorii ce contin 29 de aplicatii, majoritatea gratuite (eu nu am observat nici una cu bani, dar nici nu le-am verificat pe toate).

Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile

Pentru a finaliza testul, am ales sa instalez un client pentru Facebook din categoria Social Networks. Mi-a placut faptul ca pot fi vizualizate informatii despre aplicatie, review-urile facute de utilizatorii care au instalat-o deja si capturi de ecran.

Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile

Daca pana acum navigarea putea fi facuta fara restrictii, pentru a putea instala o aplicatie, este necesara autentificarea cu un Windows Live ID. Autentificarea poate fi facuta si mai devreme, din meniu (Menu -> Sign in) si este necesara o singura data. Dupa instalare, aplicatia poate fi deschisa din lista de programe.

Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile  Windows Marketplace for Mobile

Ideea in sine mi se pare foarte buna, oferind posibilitatea de a instala (eventual si cumpara) aplicatiile de care ai nevoie dintr-un singur loc. Ramane de vazut cat de relevante vor fi aplicatiile care vor aparea in Marketplace, pentru ca in momentul de fata nu exista niciuna din aplicatiile pe care le eu folosesc aproape zilnic pe telefon.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

1 comentariu la articolul » “Windows Marketplace for Mobile pe HTC Touch HD”

  1. ion says:

    are si nokia Ovi Store…pentru Symbian…ca nu doar voi astia cu winmo si ipleah sunteti in lume :devil:

Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: