Categories

Poze: Arieseni

Categoria: Jurnal de calatorie | Joi, 15 Martie 2012

In urma cu un an, chiar in perioada asta, am hotarat sa dam o fuga pana la Arieseni pentru a prinde cateva zile de ski pe final de sezon. Din pacate n-am mai avut noroc de zapada pentru ca inainte sa ajungem cu vreo doua zile a inceput sa ploua si a curatat aproape toata zapada care mai era pe partie. Astfel a trebuit sa ne reorientam si, ca sa nu petrecem toata perioada in cabana, am ales sa vizitam cateva dintre obiectivele turistice din zona. Vi le prezint mai jos pentru ca merita vizitate in caz ca ajungeti vreodata prin apropiere.

Groapa Ruginoasa

Accesul se face numai pe jos, pe un drum prin padure care ar trebui sa dureze 20 de minute in conditii normale. Noua ne-a luat vreo 40 de minute pentru ca erau multe portiuni cu zapada si gheata. Merita sa ajungeti pentru priveliste si pentru senzatia oferita de pamantul care se surpa langa tine.

Groapa Ruginoasa 1 Groapa Ruginoasa 2
Groapa Ruginoasa 3 Groapa Ruginoasa 4

Ca fapt divers, la Groapa Ruginoasa a fost filmata una dintre editiile emisiunii Man vs. Wild de la Discovery, realizata de Bear Grylls. Aveti mai jos clipul de pe Youtube.

Pestera Ghetarul Scarisoara

Aici se poate ajunge si cu masina insa drumul este foarte prost asa ca am preferat sa mergem pe jos. La inceputul traseului am vazut un indicator care arata 9 kilometri pana la pestera insa este foarte lejer si cred ca jumatate se suprapune cu drumul pentru masini. Am parcurs aceasta distanta in aproximativ 2 ore la urcare si o ora jumatate la coborare.

Pestera Ghetarul Scarisoara 1 Pestera Ghetarul Scarisoara 2
Pestera Ghetarul Scarisoara 3 Pestera Ghetarul Scarisoara 4
Pestera Ghetarul Scarisoara 5 Pestera Ghetarul Scarisoara 6
Pestera Ghetarul Scarisoara 7 Pestera Ghetarul Scarisoara 8

Panorama de pe drum
Pestera Ghetarul Scarisoara Panorama

Catelul care, pentru un corn cu ciocolata, ne-a condus pana la pestera si apoi ne-a asteptat pentru a cobori impreuna. Nume de cod Vasilica :)
Vasilica

Pestera Poarta lui Ionele

Este la cateva sute de metri de locul unde incepe urcarea spre Ghetarul Scarisoara si este usor accesibila, distanta fiind de maxim 50 de metri de la drum. Este o pestera micuta, fara nimic spectaculos.

Poarta lui Ionele 1 Poarta lui Ionele 2
Poarta lui Ionele 3 Poarta lui Ionele 4

In drum spre pestera (intrarea se poate observa in plan indepartat)
Poarta lui Ionele Panorama

Pestera Ursilor

Este una dintre cele mai cunoscute pesteri din tara si ca sa o vizitam am mers in jude?ul Bihor, in imediata apropiere a localitatii Chi?cau, comuna Pietroasa. Are o lungime de 1500 de metri insa doar galeria superioara, in lungime de 488 de metri, poate fi vizitata de turisti. Pe langa stalactite si stalagmite “clasice” exista si formatiuni cu diverse forme care au primit nume sugestive ca Palatele fermecate, Casuta piticilor sau Portalul. O alta atractie a pesterii o reprezinta si folosilele ursului de caverna disparut in urma cu 15000 de ani, care sunt dispuse astfel incat sa formeze scheletul unui urs.

Pestera Ursilor 1 Pestera Ursilor 2
Pestera Ursilor 3 Pestera Ursilor 4
Pestera Ursilor 5 Pestera Ursilor 6
Pestera Ursilor 7 Pestera Ursilor 8
Pestera Ursilor 9 Pestera Ursilor 10
Pestera Ursilor 11 Pestera Ursilor 12
Pestera Ursilor 13 Pestera Ursilor 14
Pestera Ursilor 15 Pestera Ursilor 16

Pestera Ursilor Panorama

Cazarea a fost la Vila Sarra in conditii foarte bune, cu mancare buna si personal primitor.
Vila Sarra 1 Vila Sarra 2


Etichete: , , ,
Vola.ro

Articole asemanatoare

Comentarii

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)