Miercuri, 27 August 2008

UPDATE: Grila de programe din 11 noiembrie o gasiti aici.
 
Am auzit despre Digi TV Cablu in luna iunie, in timpul campionatului european de fotbal, cand o cunostinta de-a mea a ridicat decodorul de la RDS. De atunci am inceput sa ma interesez si eu despre acest serviciu dar nu am gasit foarte multe infomatii pe internet , mare parte dintre acestea fiind vechi sau contradictorii. La inceputul lunii iulie m-am decis sa fac cerere pentru acest serviciu iar 2 saptamani mai tarziu am primit decodorul.

Azi, uitandu-ma pe site-ul digi tv si vazand ca este tot neactualizat, am decis sa public informatiile pe care le-am obtinut eu de la RDS si parerea mea despre acest serviciu.

Sa incepem:
1. se vede mai bine decat pe cablul analogic
2. Cartoon Network in engleza!!!
3. pentru iubitorii de filme pentru adulti, exista Private Spice non-stop Eroare ACCES_REFUZAT
4. pentru a obtine acest serviciu trebuie mergeti cu buletinul la un punct de lucru RDS si sa faceti o cerere
5. acest serviciu este oferit doar abonatilor care au abonament extra sau extra+
6. daca veti semna contractul pentru digi cablu cu abonament extra+ nu veti mai putea renunta la HBO pe durata contractului. Daca semnati cu abonament extra puteti adauga/elimina HBO de cate ori doriti….!?!?!
7. daca va vor spune ca nu au decodoare si ca va contacteaza ei, nu asteptati prea mult si sunati voi (ei nu va vor contacta)
8. decodorul are o grafica foarte urata
9. ordinea posturilor nu poate fi schimbata
10. trecerea de pe un post pe altul dureaza un pic cam mult
11. exista posturi de pe analogic care nu sunt pe digicablu (ex. tvr2)
12. decodorul este HYUNDAI HSC-1170NA
13. se ofera un singur decodor, care merge la un singur televizor
14. nu exista posturi HD (oricum decodorul nu stie HD)
15. am facut un pdf cu grila pe programe din 19 septembrie 11 noiembrie, pe care il gasiti aici
16. informatiile pe care le gasiti aici sunt valabile pentru Craiova. Nu stiu cum e in alte orase.
17. setarile folosite pentru cautare (sunt setarile implicite ale decodorului)
Frecventa pornire: [S17] 275,5 Mhz
Frecventa oprire: [22] 482,0 Mhz
Indice simbol: 6,875/6,900 MSPS
Marime QAM: 64 QAM
NIT: Da

Cam asta ar fi. Daca imi mai aduc aminte/descopar ceva, o sa actualizez postul.

Eu folosesc in continuare semnalul analogic si, doar daca m-am hotarat sa privesc o emisiune sau un film, schimb pe digi. Tinand cont ca a fost gratuit sunt multumit, insa nu as plati pentru acest serviciu. Astept transmisia HD…

Voi aveti acest serviciu? Ce parere aveti? Daca aveti intrebari, va rog lasati un comentariu.

Tags: , , , ,

16 Comentarii » la articolul “Digi TV Cablu”

  1. Bosch says:

    Multumim pentru informatii.
    Eu tocmai am cumparat un Sony 40×3500 care are si tuner digital si mpeg4. Sint curios daca se poate scoate cartela CAM din decodorul de la Digi si sa o bagi in tv si apoi sa folosesti doar televizorul, eventual sa arunci decodorul intr-un dulap. La tine cum e, ai incercat asa ceva? Mai are cineva vreo informatie ref la subiect?

    O zi placuta,
    Bosch

  2. girvil says:

    Nu cred ca merge pentru ca, din cate stiu eu, cartela si decodorul sunt pereche. Adica nici cartela nu merge in alt decodor, nici decodorul cu alta cartela. Eu nu am incercat.

  3. Alex says:

    Nu sunt cunoscator asa ca poate intrebarea e stupida. Serviciu asta are vreo legatura cu DVB? Daca da asta inseamna ca semnalul ajunge digital la decodor?

    Mie mi-au spus cei de la rds ca decodorul transforma semnalul din analog in digital, deci ar insemna ca semnalul nu e digital pe cablu… si deci nici DVB.

    merci

  4. Virgil says:

    Nici eu nu stiu foarte multe dar e adevarat, decodorul transforma semnalul analogic in digital. Asa este standardul DVB-C care se foloseste pentru Digi Cablu.

  5. Mircea says:

    Salutare !

    Multumim pt. informatiile detaliate. De 2 saptamani am primit si eu acest decodor dar nu am reusit sa prind mai mult de 54 de canale TV si 6 posturi de radio. Scanarea automata necesita niste parametri pe care nu am stiu sa-i setez in asa fel incat sa obtin rezultate mai bune. Nu am PROTV , Acasa, etc. Site-ul celor de la RDS este extrem de simplu ca arhitectura si foarte sarac in informatii : nu au grila de programe pe fiecare tip de conexiune, nu au informatii tehnice despre cum se face scanarea posturilor de exemplu si multe alte lucruri importante. Serviciul lor de Customer Service 0314004321 iti ofera informatii sumare si nu ajuta la nimic. Ce-i drept, nu am chemat inca un tehnician de la ei sa ma ajute la fata locului. Locuiesc in Bucuresti.
    Daca ai putea sa ne spui ce setari ai folosit pt campurile :
    - Frecventa inceput / Frecventa sfarsit
    - Indice simbol
    - QAM
    - etc.
    ar fi de mare folos.

    Multumesc

  6. Virgil says:

    @Mircea: eu am folosit informatiile implicite pe care le-a avut decodorul. Cand ajung acasa ma uit in setari si le postez.

  7. zoster says:

    e f folositor post-u. multam!

  8. Adi says:

    @Alex & Virgil: Nu, decodorul nu transforma semnalul analogic in digital, ci fix invers, semnalul de intrare in decodor este digital, de aici si denumirea serviciului, DigiTVCablu. Diferenta majora fatza de semnalul digital furnizat de o antena satelit este symbol rate-ul, semnificativ mai mic (din motiv de latime a benzii), de aici si diferenta de calitate (inferioara celei a transmisiei prin satelit).
    Nu este nicio legatura intre Digi Cablu (sau alt serviciu similar) si DVB, care este un alt standard pentru televiziunea digitala transmisa la sol prin emitator radio (dupa cate stiu, doar in Bucuresti exista acoperire - PRO TV si TVR1, se poate receptiona cu o antena obisnuita, de camera, si cu un decodor DVB). Standardul DVB permite HD, in timp ce decodoarele de cablu nu “stiu” HD.
    Precizare: desi si eu folosesc termenul de “decodor”, tehnic vorbind corect ar fi “convertor”, fiindca asta face, converteste semnalul digital in analogic.

  9. Virgil says:

    Adi, eu stiu ca exista mai multe standarde DVB. PRO TV si TVR1 pot fi receptionate prin DVB-T, pe cand Digi Cablu stiam ca foloseste DVB-C.

    De ce pe decodor sau convertor scrie DVB?

  10. Adi says:

    Ai dreptate. Asa este, m-am documentat intre timp, Digi Cablu foloseste tot o versiune de DVB (DVB-C). Cu ocazia asta am aflat ca standardul DVB are o gramada de variante, inclusiv pentru transmisia radio catre handheld-uri (DVB-H) (nu la noi… inca).
    Revenind la Digi Cablu… Un coleg care si-a activat serviciul se plangea de calitatea nu prea buna a imaginii si de desincronizari suparatoare intre sunet si imagine. Ma intreb daca chiar se merita, in conditiile in care aproape toate canalele (in sistem analogic) pe care le receptionez au nivel de semnal intre 95-100% (afisat de TV), si se vede chiar f. bine. Dar, pana la urma, daca tot nu costa nimic in plus, de ce nu? Oricand pot scoate decodorul, daca nu imi place cum se vede.

  11. Virgil says:

    Eu nu prea il mai folosesc pentru ca se vede bine pe analog. Dar au fost si momente cand mergea foarte prost pe analog si mi-a prins bine decodorul. In plus, daca tot e moka, merita incercat!

  12. Alex says:

    Am si eu decodorul de ceva luni bune da nu am fost prea atent cand mi-l-au instalat dar am invatat sa il setez singur si am cautat programele totul e OK dar cand aleg un program din Lista de canale sa il vad in drptul lui este un dolar intrun cerc galben si in loc sa imi arate programu dupa ce dau OK imi spune ca CA_ALARMA_CARTELA_EXPIRATA asta ii fantastic , banuiesc ca nu mai trebuie sa intreb ce are dar cum e posbil din moment ce functiona la inceput ?:))

  13. Virgil says:

    Eu am impresia ca atunci cand nu il folosesti se desincronizeaza cartela si decodorul

  14. vali says:

    Singurii la care cartela se poate folosi cu decodorul tv-ului (daca are)si cu modulul CAM adecvat, sunt cei de la AKTA (partea de DVB-C). eu am un sony 40X3500 si am incercat cu decodorul propriu (care stie si MPEG 4, adica HD), dar problema este ca daca memorez programele pe cablu, cand schimb antena pentru DVB-T (pentru PROTVHD si TVRHD), se pierd programele si trebuie refacuta scanarea.

  15. ovidiu says:

    Am o nedumerire:
    Am cumparat un LCD philips 32PFL7403 care are DVB-T si un slot pentru modul CAM si am DigiTV…., pot de exemplu sa folosesc cardul de la DigiTV direct in LCD-ul meu si sa renunt la decodor?

  16. Virgil says:

    ovidiu, din cate stiu eu nu. cartela si decodorul digi sunt pereche, nu merg separat.

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>